04 Фев

Хоби, което може да ви носи пари.

От какво се състои обикновения живот на любителя-фотограф. Снимаш нещо , качваш го на различни форуми, сайтове, където снимката ти може да бъде видяна и оценени от много, и различни хора основно, като теб. И аз бях така. Мислех, че снимам добре, но в края на 2008 една приятелка на жена ми ни попита:

-А вие пробвали ли сте да продавате снимките си?

От какво се състои обикновения живот на любителя-фотограф. Снимаш нещо , качваш го на различни форуми, сайтове, където снимката ти може да бъде видяна и оценени от много, и различни хора основно, като теб. И аз бях така. Мислех, че снимам добре, но в края на 2008 една приятелка на жена ми ни попита:

-А вие пробвали ли сте да продавате снимките си?

Отговорът беше НЕ, защото просто нищо не знаехме за това увлекателно занятие.
След, като тя ни сподели някой нейни наблюдения без много много да му мислим се регистрирахме в няколко Фото банки. Основно конкуренти на Shutterstock, които не изискват изпит вследствие на, което много бързо попаднахме в тях. Тръгнаха и продажбите, но не задоволителни.

Наплашени от приятелката на жена ми за изпита на Shutterstock се престраших твърде късно да се пробвам и там за, което от време на време съжалявам.

Първия опит да взема изпита беше неуспешен. Оказа се, че качеството, което предлагам в реален размер не е задоволително. След месец, ме поканиха отново за втори опит. Взех си поуките от първия и на втория опит подадох значително по-качествени работи и о чудо:) взеха 10 от 10.

Продаването на фотографии те кара да гледаш на тях с друго око. През очите на купувача, на когото освен качество му е нужен и сюжет, идея, някаква концепция.


Първият ми съвет. Ако решите да се занимавате със сток фотография то започвайте със Shutterstock.


Защо ли? Ами защото продават, ама наистина продават и то яко. Цялата тънкост е в тяхната система.

Стокера качва снимка, одобряват я и на 2рия ден тя вече е продадена. Един, два, три пъти, но цената е 0.25 цента. На много хора ще им се стори малко.


Да на пръв поглед е малко, но замислете се бихте ли могли да продадете някоя ваша снимка примерно за 1000 долара? Трудна работа нали, а тук това е напълно реално.


Снимката ви ще се продава години наред, а ако е добра тя много бързо ще ви донесе така желаните доходи.


Следващата тънкост е в рейтинга на фотографа. След, като достигнете 500 долара, цената на снимката се увеличава на 0.33 цента.


О да забравих да спомена най-важното.


Не маловажен е и купувача. Всичко зависи от това, какъв начин за работа той ще си избере със Shutterstock.


Срещу 250 $ да свали по 25 снимки на ден от, които вие ще получите 0.25 цента, а в последствие 0.33, 0.36 и т.н.


Друг вариант е срещу 45 $ да си свали 5 снимки, тогава вие получавате до 1.88, а в последствие над 2.40$. Така наречените On-Demand.

И най-изгодния за вас ако той е харесал именно вашата снимка и не му трябват другите 4 да купи една снимка с разширена лицензия за 28$.


Именно тази система продава повече от другите сайтове.

Проверено и изпитано върху мен.


Та така. Регистрирайте се и продавайте.

Няма да съжалявате.

Получавай новини

Сватбен фотограф Максим Буковски

На кого да доверим заснемането на сватбата: на професионален сватбен фотограф или на някой от гостите?

Избора винаги е ваш. Но ако вие сте тук, значи вас ви интересува професионална сватбена фотография и ви е нужен професионален сватбен фотограф. Знам колко е важен резултата от работата на фотографа и качеството на снимките – сватбата няма втори „кадър“, но спомените и сватбените фотографии ще се запазят завинаги.

Обичам своята работа и давам всичко от себе си вашите сватбени фотографии да са безупречни. Харесва ми да фотографирам сватби. В работата си използвам приоритетно класически стил на снимане, когато сватбения фотограф комбинира репортажна и постановъчна сватбена фотография, без да забравя да отдели внимание и на гостите.

Към всеки клиент имам индивидуален подход. Гарантирам ви отлично качество на сватбените фотографии и отлично настроение!
Снимам основно в гр. Казанлък, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, София, Варна, Бургас, Пловдив, Карлово, Стрелча, Панагюрище, Сливен и др. градове.

Да спреш времето, да хванеш момента – това е работата на един сватбен фотограф.

Всяка сватба е уникална, но винаги има едно общо нещо – чувствата и положителните емоции, които фотографа успява да запази за вас завинаги.

Тук на моя личен сайт вие може да разгледате и оцените мои работи: сватбени фотографии в раздел сватбена фотография, да разберете колко струват услугите на един сватбен фотограф и може би да ме запазите за вашата сватба.

Ще се радвам да ви помогна! Вашия сватбен фотограф Макс Буковски.

Детски фотограф. Бебешка фотография, детска фотография и фотография за бременни. Семейна Фотосесия. Фото заснемане на кръщене. Фотосесии love story. Сватебена фотография.
Изготвяне на фотокниги с индивидуален авторски дизайн.
Max Bukovski © 2016 | Всички снимки и материали, публикувани на сайта, са със запазени авторски права.
Използването им без писменото съгласие на автора е нарушение на закона за авторското право и сродните му права.