04 Фев

Какво оборудване ми е необходимo за сток?

Сток(фото) банките държат изображенията да са качествени. В друга моя статия съм описал, какви горе долу биха могли да бъдат дефектите в едно изображение.  Тук обаче става дума за нещо по различно.

Фотоапарат: всеки DSLR, който е над 6mpx е подходящ. Разбира се обаче колкото повече, толкова по-добре. Зашо DSLR? ами защото дори най-модерните турбо сапунери не могат достигнат качеството, което постигат DSLR. Не ми вярваш. Ами отвори една снимка заснета от турбо сапунер и една от DSLR без да ги обработваш и ги виж на 100%. Виждаш това, което и аз виждам:) DSLR просто най-образно казано структурата на пикселите е друга.. самата картинка изглежда по-съвсем различен начин. Затова не ти препоръчвам да се пробваш в стокерството с сапунер. Те са за съвсем други цели.
 

Оптиката: Тук мисля няма ограничения. Може да си вземеш 50мм 1.8 (най-евтиния) обектив за Canon, Nikon и за други производители. Ориентировъчно 200лв. Дори един китов обектив ще ти свърши работа.
Но ако се стремиш да постигнеш по-добро качество и да си по конкурентен на останалите все пак се замисли за нещо по-добро.

Осветление: Може и с него, може и без него. Ако снимаш на улицата, може да се справиш и без него. Но има едно, НО. Повечето кадри в фото банките са на бял фон. Е за този бял фон ще ви е нужно осветление.
1-2-3 светкавици с чадъри или софтбоксове.

Статив: Ако снимаш предмети, то по-добри резултати ще постигнеш използвайки статив.  Така де не е от първа необходимост.

Сигурно ще съм забравил нещо. Може да го добавиш под формата на коментар.
Реално за да се занимаваш с това дело ти е нужен фотоапарат и обектив. ИИИ много фантазия.

Получавай новини

Сватбен фотограф Максим Буковски

На кого да доверим заснемането на сватбата: на професионален сватбен фотограф или на някой от гостите?

Избора винаги е ваш. Но ако вие сте тук, значи вас ви интересува професионална сватбена фотография и ви е нужен професионален сватбен фотограф. Знам колко е важен резултата от работата на фотографа и качеството на снимките – сватбата няма втори „кадър“, но спомените и сватбените фотографии ще се запазят завинаги.

Обичам своята работа и давам всичко от себе си вашите сватбени фотографии да са безупречни. Харесва ми да фотографирам сватби. В работата си използвам приоритетно класически стил на снимане, когато сватбения фотограф комбинира репортажна и постановъчна сватбена фотография, без да забравя да отдели внимание и на гостите.

Към всеки клиент имам индивидуален подход. Гарантирам ви отлично качество на сватбените фотографии и отлично настроение!
Снимам основно в гр. Казанлък, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, София, Варна, Бургас, Пловдив, Карлово, Стрелча, Панагюрище, Сливен и др. градове.

Да спреш времето, да хванеш момента – това е работата на един сватбен фотограф.

Всяка сватба е уникална, но винаги има едно общо нещо – чувствата и положителните емоции, които фотографа успява да запази за вас завинаги.

Тук на моя личен сайт вие може да разгледате и оцените мои работи: сватбени фотографии в раздел сватбена фотография, да разберете колко струват услугите на един сватбен фотограф и може би да ме запазите за вашата сватба.

Ще се радвам да ви помогна! Вашия сватбен фотограф Макс Буковски.

Детски фотограф. Бебешка фотография, детска фотография и фотография за бременни. Семейна Фотосесия. Фото заснемане на кръщене. Фотосесии love story. Сватебена фотография.
Изготвяне на фотокниги с индивидуален авторски дизайн.
Max Bukovski © 2016 | Всички снимки и материали, публикувани на сайта, са със запазени авторски права.
Използването им без писменото съгласие на автора е нарушение на закона за авторското право и сродните му права.