08 Фев

Съвети за начинаещи сток фотографи

С тази статия искам да споделя с вас моите наблюдения свързани със сток фотографията. Основни принципи, които ако следвате мисля, че няма да имате проблеми с продажбата на вашите творения в фото банките.

    1. Мисли, като купувач. Вземи списание, за предпочитане западно и го разгледай. Виж и си направи изводи, какво преобладава най-много.
    2. Винаги подбирай правилни ключови думи и максимално разрешеното количество от фото банката.
    3. Качвай минимум 10 снимки на седмица.
    4. Винаги подбирай правилната категория за твоята снимка.
    5. Никога не качвай изображения с технически проблеми. Първо ги оправи след това пробвай.
    6. Ако веднъж са ви отказали снимката, това не означава, че тя е лоша. Това може да означава, че човека, който е трябвало да я одобри може да е станал с левия си крак. Да има лошо настроение затова при втория опит може да 
        попаднете на друг  с добро настроение. Но не прекалявайте за да не получите предупреждение!!!
    7. Снимайте в RAW. Обработвайте и съхранявайте само веднъж JPEG. Всяко повторно съхранение влошава качеството.
    8. Не се съгласявай с екслузивните програми на Фото-Банките. Повече ще спечелите ако снимката ви се продава на повече места.
    9. Винаги преглеждайте снимките си на 100% дори на 150% за шум и артефакти. Ако има, значи снимката не е готова за сток.

Получавай новини

Сватбен фотограф Максим Буковски

На кого да доверим заснемането на сватбата: на професионален сватбен фотограф или на някой от гостите?

Избора винаги е ваш. Но ако вие сте тук, значи вас ви интересува професионална сватбена фотография и ви е нужен професионален сватбен фотограф. Знам колко е важен резултата от работата на фотографа и качеството на снимките – сватбата няма втори „кадър“, но спомените и сватбените фотографии ще се запазят завинаги.

Обичам своята работа и давам всичко от себе си вашите сватбени фотографии да са безупречни. Харесва ми да фотографирам сватби. В работата си използвам приоритетно класически стил на снимане, когато сватбения фотограф комбинира репортажна и постановъчна сватбена фотография, без да забравя да отдели внимание и на гостите.

Към всеки клиент имам индивидуален подход. Гарантирам ви отлично качество на сватбените фотографии и отлично настроение!
Снимам основно в гр. Казанлък, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, София, Варна, Бургас, Пловдив, Карлово, Стрелча, Панагюрище, Сливен и др. градове.

Да спреш времето, да хванеш момента – това е работата на един сватбен фотограф.

Всяка сватба е уникална, но винаги има едно общо нещо – чувствата и положителните емоции, които фотографа успява да запази за вас завинаги.

Тук на моя личен сайт вие може да разгледате и оцените мои работи: сватбени фотографии в раздел сватбена фотография, да разберете колко струват услугите на един сватбен фотограф и може би да ме запазите за вашата сватба.

Ще се радвам да ви помогна! Вашия сватбен фотограф Макс Буковски.

Детски фотограф. Бебешка фотография, детска фотография и фотография за бременни. Семейна Фотосесия. Фото заснемане на кръщене. Фотосесии love story. Сватебена фотография.
Изготвяне на фотокниги с индивидуален авторски дизайн.
Max Bukovski © 2016 | Всички снимки и материали, публикувани на сайта, са със запазени авторски права.
Използването им без писменото съгласие на автора е нарушение на закона за авторското право и сродните му права.